Wie is er nog meer heeeeeel nieuwsgierig naar hoe het boterbier uit Harry Potter zou smaken?

Ik was er in ieder geval altijd heel benieuwd naar, dus heb het eindelijk zelf ook gemaakt!

Er zijn op internet heel veel verschillende recepten te vinden voor boterbier, er zijn schijnbaar zowel warme als koude versies. Voor de koude versies, die je in Harry Potter world in Orlando kan kopen, heb je cream soda nodig. Dat is nog niet overal te vinden, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het steeds vaker tegen kom in de winkel. De koude versie maak je door een eetlepel butterscotch saus in een glas te doen, het glas aan te vullen met de cream soda, maak het af door er slagroom en eventueel met vanille ijs!

 

De warme versie doet mij een beetje denken aan een soort chocolade melk, maar dan met butterscotch smaak! Ben jij ook benieuwd? Kijk dan snel hieronder wat je nodig hebt om boterbier te maken!

 

Wat heb je nodig? (voor 1 groot glas)

 • Butterscotch saus
 • 180 ml melk + 1 eetlepel
 • 0,5 theelepel maïzena
 • 20 gram boter
 • Eventueel wat honing
 • Slagroom voor erbovenop (Zelf geklopt of uit een bus)
 • Eventueel butterscotch of karamel likeur voor een extra tik. Ik gebruikte Koekie.

 

Hoe maak je het?

 

 1. Roer de eetlepel melk en de maïzena door elkaar tot een papje. Doe het maïzena papje, de boter en de 180 ml melk in een steelpannetje en voeg eventueel, naar smaak, wat honing toe. Zelf doe ik dat niet, omdat ik het te zoet vindt. Verwarm het geheel zachtjes, totdat het iets een iets dikker mengseltje is.
 2. Doe een eetlepel van de butterscotch saus in een glas en giet de warme melk erop. Roer het geheel goed door. Dit is het moment om je drankje alcoholisch te maken. Ik roerde er 1 (ok 2) shotjes koekie door! Maak je drankje af door er een flinke dot slagroom op te doen.

 

 

 

Ik heb zelf mijn butterscotch saus gemaakt, maar ben zelf nog niet helemaal 100 procent tevreden met hoe hij gelukt is. Dat wil zeggen dat ik tevreden ben met de smaak, maar niet met de kleur. Desalniettemin vind je hieronder hoe ik de butterschotch saus heb gemaakt!

 

Wat heb je nodig?

 • 90 gram rietsuiker
 • 20 gram roomboter
 • 200 ml room
 • Snuf zout

 

 

Hoe maak je het?

 1. Het maken van de butterscotch saus is extreem simpel. Het is letterlijk een kwestie van alles in 1 pan gooien en wachten tot het bubbelt en een stroperige saus is. Dit duurde bij mij ongeveer 10 minuutjes.
Advertentie