I lovee steak tartaar! Als ik steak tartaar op de kaart zie staan in een restaurant bestel ik het ook altijd. Toch maak ik het op de en of andere manier zelf nooit echt. Dit heeft een aantal redenen, onder andere omdat je goed moet opletten bij het snijden van het vlees, maar gelukkig kan je met deze cheat versie van steak tartaar ook prima uit de voeten!

Een van de redenen waarom ik zelf liever geen ‘echte’ steak tartaar maak, is omdat ik het erg lastig vind om het vlees goed te snijden. Je wilt namelijk niet al te grote stukjes vlees, maar je kan het ook niet door een gehaktmolen halen, omdat dit de structuur van het vlees verpest en juist de structuur maakt steak tartaar zo lekker.

Daarnaast moet je vlees echt zo vers mogelijk zijn en moet je vlijmscherpe messen hebben voor het snijden. Nu maak ik in dit recept een cheat versie, maar mocht je nu echt met verse biefstukjes aan de gang vaan voor je steak tartaar heb ik nog een kleine tip voor je. Leg het vlees, voordat je het gaat snijden, eventjes (een half uurtje ongeveer) in de vriezer. Hierdoor is het wat steviger en snijd je er makkelijker mooiere stukjes van.

Maar goed, zoals ik al zei maken we vandaag een cheat versie, en wel eentje met biefstuk worst! In principe zou je kunnen zeggen dat de structuur en de smaak prima is, dus je zou er gewoon plakjes van kunnen snijden en hier je garnituurtje op doen. Maar ik vind het zelf het lekkerste als mijn steak tartaar suuuuper romig is, dus ik heb de worst gewoon in stukjes gesneden  en heb er nog lekker mayonaise en mosterd door gegooid. En het was heerlijk.

Oh een kleine disclaimer trouwens. Ik vind peterselie zelf erg lekker, dus dat had ik er lekker veel door gedaan, maar the boyfriend vond dat er te veel ‘van die groene kruidenstukjes’ door zaten. Doe hier vooral mee wat je zelf wilt!

 

Wat heb je nodig (voor 3 personen)

 • 1 biefstukworst
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 theelepel Franse mosterd
 • Een klein beetje Worchestershire saus

Aan garnituren:

 • Kappertjes
 • Augurkjes
 • Een sjalotje
 • Peterselie
 • Eventueel wat bieslook

 

Hoe maak je het?

 1. Het maken van steak tartaar kan bijna niet makkelijker zijn. Snijd eerst de kappertjes, uitjes, het sjalotje en de peterselie (en eventueel de bieslook) fijn. Zet ze in aparte schaaltjes klaar
 2. Snijd biefstukworst in stukjes en roer de mayonaise, mosterd en worchestershire saus erdoorheen. Roer ook 1 eetlepel van elk van de garnituren door je de steak tartaar, zorg dat je een klein beetje apart houdt voor de garnering.
 3. Verdeel de steak tartaar over drie borden. Ik deed dit zelf in een serveerring, omdat ik dit er mooi uit vind zien, maar in theorie kan je er ook gewoon een hoopje van maken. Leg nog wat extra garnering in het midden van het vlees en serveer je steak tartaar met wat brood of toast.

Liefs!!

Advertentie