Happy New Year!!! Terwijl je geen drie meter kan lopen zonder dingen te lezen over goede voornemens, feel good food, sporten en fit-girls, kachel ik lekker door hoe ik afgelopen jaar ben geëindigd. Ik geloof namelijk niet in goede voornemens, als je iets echt wilt moet je namelijk niet wachten tot 1 januari om het te doen. Maar goed, omdat ik traditie getrouw enorm zat was op oudjaarsavond, leek het me enorm gepast om 2017  op mijn blog te beginnen met een katerrecept.

Ik moet er heel eerlijk bij zeggen dat ik m’n jaar zelf niet ben begonnen met dit recept. Ik had namelijk mijn kater al voorzien en van te voren deze doperwten puree gemaakt, waar ik de hele dag door kleine hapjes van heb gegeten.

Maar goed, omdat mijn nieuwjaarsdag-kater vast niet mijn enige kater van dit jaar zal zijn vond ik dit recept enorm toepasselijk op mijn site.

Idealiter eet je dit als goed gevulde soep. Maar omdat ik gister geen kater had (thank god) en mijn maag wel wat meer kon verdragen dan alleen soep, heb ik de soep gebruikt als pastasaus, met crunchy kaas-laag uit de oven. Ook erg lekker, maar als soep wint hij mijn brakke hart.

De ingrediënten heb ik eigenlijk altijd standaard in huis, dus ik kan het altijd in de ochtend/middag maken wanneer ik brak ben. Wanneer je nu van te voren weet dat je de dag erna een stevige kater gaat krijgen kan je de soep gewoon de dag van te voren maken en hoef je met je brakke hoofd niet in de keuken te staan.

 

Wat heb je nodig?

 • 150 gram ontbijtspek
 • 2 uien
 • 3 stengels bleekselderij
 • 5 grote champignons
 • 2 (punt)paprika’s
 • 2 tenen knoflook
 • 1 blik gepelde tomaat
 • 500 gram tomaten passata
 • 250 ml (kook) room
 • Eventueel peper en zout
 • olie

Hoe maak je het?

 1. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze gaar in een pan met een beetje olie. Snipper ondertussen de ui fijn en bak deze glazig.
 2. Maak de stengels bleekselderij schoon en wrijf de viezigheid van de champignons. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en snijd de champignons eerst in plakjes en dan in reepjes. Bak beide mee met de ui en het spek.
 3. Snijd de paprika’s ook in reepjes en bak dit ook mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak deze als laatste nog 1 minuutje mee. Voeg de gepelde tomaat en de passata toe en laat het geheel eventjes pruttelen, totdat de groente lekker zacht is.
 4. Voeg vlak voor je gaat eten de room toe en breng het geheel op smaak met peper en eventueel met een klein beetje zout. Wanneer je het als soep eet ben je nu klaar en kan je met je brakke hoofd de soep gaan eten. Wanneer je niet brak bent kan je ervoor kiezen om er een soort ovenschotel van te maken.
 5. Verwarm, voor de ovenschotel de grill-stand van je oven voor, terwijl je pasta kookt. Ik koos in dit geval voor met kaas gevulde tortelinni, maar mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar simpele pasta als farfalle of penne. Giet de pasta af en roer door de saus en doe alles in een ovenschaal. Strooi hier wat kaas overheen en schuif het voor zo’n 5 minuutjes onder de grill, totdat de kaas goudbruin en fantastisch is.

kater eten

Liefs!!

Advertentie