Jeetje wat is er de afgelopen tijd veel gebeurd! Naast dat ik enorm heb genoten van het niks doen studeren van de afgelopen tijd, ben ik verhuisd! Mega leuk, want nu woon ik NOG dichterbij (lees: samen met) the boyfriend en dat is altijd gezellig.

Maar goed, terwijl ik zelf heel druk was met van alles en nog wat is het hier op mijn blog een beetje stil geweest en daar moet natuurlijk weer wat verandering in komen. Daarom nu een heel chill receptje voor bij dit koude herfstweer.

 

Ik ben absoluut geen liefhebber van paddenstoelen, maar op een of andere manier komen ze steeds vaker tevoorschijn in mijn recepten. Ondanks dat ik me hierover een beetje schuldig voel tegenover m’n ouders (jarenlange struggels aan tafel omdat ik weigerde dingen te eten waar ook maar een champignon/paddenstoel tegenaan had gelegen), verantwoord ik het naar mezelf door te zeggen dat pap en mam vast heel blij zijn dat ik ze nu wel lust.

 

Overigens, ik eet deze pasta zelf het liefste vegetarisch, maar als je perse vlees wilt eten kan je ervoor kiezen om kleine stukjes spek mee te bakken met de uitjes en voor de rest het recept gewoon te volgen.

 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

 • 1 klontje boter
 • 1 ui
 • 1 theelepel (gedroogde) tijm
 • 200 gram kastanjechampignons
 • 1 groot blikje tomatenpuree
 • 1 groot glas witte wijn
 • Pasta voor 2 personen
 • 1 handje geraspte Parmezaanse kaas
 • Peper
 • Eventueel wat peterselie

 

Hoe maak je het klaar?

 1. Snipper het uitje, smelt de boter in een pan en bak hier in het uitje op laag vuur glazig. Breng ook alvast water aan de kook om je pasta in te koken.
 2. Snijd ondertussen de champignons in fijne blokjes, en bak deze ook mee met de uitjes. Voeg ook de tijm en de peper (en eventueel de peterselie) hieraan toe om het geheel op smaak te brengen en laat het alles een minuutje of 5, op laag vuur, zachtjes garen. Kook ondertussen je pasta gaar.
 3. Draai het vuur hoog en doe de tomatenpuree bij de champignons en de ui in de pan. Het is belangrijk dat je de tomatenpuree even goed mee bakt, zodat het zurige er een beetje vanaf is.
 4. Voeg de wijn toe en roer alles goed door elkaar, zodat je een mooie saus krijgt. Giet de pasta af en houd eventueel een beetje van het kookvocht apart om de saus iets te verdunnen als het nodig is. Doe de pasta terug in de pan en roer hier de Parmezaan doorheen. Voeg, als de kaas goed gesmolten en verdeeld is, de pasta weer toe aan de saus en bak het geheel even kort mee, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
 5. Serveer de pasta eventueel met wat verse peterselie en met een simpele salade of met alleen wat rucola truffelolie (dat laatste is mijn favoriet bij dit gerecht!)

 

Liefs!!

Advertentie