Al jaren is het mijn doel om die pasta na te kunnen maken die lady en de vagebond superduper romantisch eten op hun mega schattige doggy date. Helaas is dat me nog niet gelukt en denk ik ook niet dat ik the boyfriend zo ver ga krijgen dat we samen aan een spaghettisliert gaan lopen slurpen, laat staan dat hij z’n laatste gehaktballetje aan mij zou geven (want vlees), maar tot die tijd vind ik mijn troost in deze mega chille gehaktballetjes in tomatensaus.

Ik deelde geloof al wel vaker recepten voor gehaktballetjes in tomatensaus , maar zoals ik laatst al zei ben ik de laatste tijd bezig m’n eigen recepten een beetje te tweaken. En deze balletjes zijn dermate chill dat ik ze niet langer in de wachtrij wilde hebben staan.

 

Wat heb je Nodig?

Voor de Saus:

 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 witte ui
 • 1 teen knoflook
 • Wat peper en zout
 • Eventueel wat basilicum

 

 

Voor de gehaktballetjes

 • 150 gram half-om gehakt
 • 1 ei
 • 1 eetlepel ketchup
 • 1 theelepel (gedroogde) oregano
 • Flink wat peper
 • Wat bloem

Verder nodig:

 • 1 bol mozzarella
 • olijfolie

 

Hoe maak je het?

 1. Begin met het maken van de saus. Snijd hiervoor de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn en bak allebei glazig in een pan met wat olijfolie. Voeg, als je het hebt, de basilicum toe en voeg anders gewoon de tomaten toe. Laat het geheel rustig op laag vuur een beetje pruttelen terwijl je verder gaat met de gehaktballetjes. Verwarm ook de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
 2. Meng, voor de balletjes, het gehakt, het ei, de ketchup en de oregano door elkaar. Eventueel kan je nog wat paneer meel toe voegen, maar ik vind dit niet altijd nodig. Rol balletjes van het gehakt, ik houd zelf altijd ongeveer formaatje walnoot aan. Strooi wat bloem over je werkblad en rol de bolletjes door de bloem. Door de balletjes door de bloem te rollen krijgen ze, als het ware, een heel klein ‘korstje’ aan de buitenkant, waardoor ze net iets lekkerder worden. Het is een klein verschil, maar je merkt het verschil wel echt! (maar als je me niet gelooft kan je dit natuurlijk ook gewoon overslaan)
 3. Bak de balletjes rondom bruin en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Verdeel de tomatensaus over de balletjes en scheur de mozzarella in stukjes die je over de tomatensaus verdeeld. Schuif de schaal in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is. Dit duurde bij mij ongeveer 5 minuutjes en in die tijd kunnen de gehaktballetjes ook precies mooi gaar worden, bij grotere balletjes moet je ze misschien iets langer in de oven laten staan, maar wanneer je formaat walnoot aanhoudt is 5 minuten prima!

Je kan de balletjes serveren met pasta of met brood, maar ik heb ze gewoon zo, met een salade gegeten.

IMG_2838

 

 

Nog geen week geleden, toen mijn vakantie begon, dacht ik dat ik mega veel tijd zou hebben om in de keuken te staan en blog-dingen te schrijven. Dat in de keuken staan doe ik ook wel, maar op een of andere reden (ik geef de tentamens de schuld) heb ik nog niet echt veel zin of behoefte om achter m’n computer te kruipen. Verwacht de komende tijd dus niet al te veel blogjes, want ik ga lekker alleen maar bloggen als ik er zin in heb 🙂

 

Advertentie