Eigenlijk had ik voor vandaag heel veel plannen, maar ik ben zo enthousiast over mijn eten van gister dat ik er blogje over MOET typen van mijzelf.

In het pakket dat ik als bloginsider van 2wmn en Santa Maria heb gekregen in het kader van de #verrasmettexmex actie heb gekregen, zat een zakje met een kruidenmix voor crispy chicken. Het principe is super simpel. Je koopt (kant en klaar gesneden) kipdijfiletjes en strooit er die kruiden over met wat olie en vervolgens schuif je het in de oven en krijg je een soort texmex kipnuggetdingen. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik er van te voren een beetje sceptisch over was, maar dat was helemaal nergens voor nodig, want het was echt lekker!

Omdat ik nog spullen had om hamburgers te maken (dat wil zeggen: hamburgerbroodjes, sla, tomaat etc.) besloot ik er crispy chicken burgers van te maken met een knipoog naar de texmex keuken.

Het enige ‘nadeel’ is dat het een beetje rommelig eten is, dit kan je opzich voorkomen door in plaats van stukjes kipdijfilet, gewone kipdijfiletjes te pakken, maar opzich vond ik het juist wel weer chill dat de kipstukjes ‘los’ waren. Het wil bij mij namelijk nog wel eens gebeuren dat de hele burger uit mijn hamburger valt en hier gebeurd dat niet omdat het allemaal losse stukjes zijn. Je kan alles ook in wraps doen, in plaats van op burgerbroodjes, maar ik vind wraps persoonlijk rommeliger eten dan broodjes.

Ik heb overigens iets minder kip gebruikt dan op het zakje staat( op het zakje staat 500 gram, ik had 400 gram). Ik heb zelf gewoon niet staan opletten tijdens het doen van mijn boodschappen, maar voor het recept is het eigenlijk prima om iets minder kip te gebruiken, omdat je dan meer crunchy korstje per kipdingetje hebt, en dat is prima.

1 broodjes was voor mij meer dan genoeg, ik heb er wel nog wat sla naast gegeten. Ik heb bij de dingen die ik op het broodje heb gedaan overigens geen hoeveelheden gezet, omdat je het beste voor jezelf kan bepalen hoeveel jij lekker vind. Wat je overhoudt kan je gebruiken om een salade van te maken die je ernaast serveert.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

 • Kruiden mix voor crispy chicken
 • 400 gram kipdijfilets in stukjes
 • 1 eetlepel olie
 • 4 hamburgerbroodjes
 • Zuivelspread
 • Botersla
 • Tomaat
 • Rode ui
 • Maïs
 • Santa maria wrap saus

 

Hoe maak je het?

 1. Maak de kipstukjes volgens de aanwijzingen die op het zakje staan.
 2. Snijd in de tussentijd de tomaat en ui in dunne plakjes en ringen.
 3. Snijd de broodjes door en grill ze de laatste 2 minuutjes nog even mee met de kipstukjes (of grill ze even in een (grill)pan zonder olie.
 4. Als de kip klaar is kan je de broodjes bouwen. Ik smeerde zelf de onderkant van het broodje in met wat zuivelspread, vervolgens deed ik er sla en tomaat op, daarna de kipstukjes, maïs, ui en tot slot smeerde ik de bovenkant van mijn broodje in met wat van de wrapsaus.

IMG_2813

Zoals je kunt zien is dit echt superrrrr makkelijk. Ik heb in totaal denk ik 16 minuten in de keuken gestaan, waarvan ik 12 minuten heb staan wachten tot de kip klaar was.

 

Heel veel liefs!

Advertentie