Het is weer dinsdag en dus tijd voor een heel klein receptje. Namelijk broodrolletjes!

Op het moment ben ik vooral heel erg druk met studeren, dus heb ik wederom een receptje uit de oude doos voor jullie. En niet zomaar de oude doos, want  dit is een recept wat mama al maakt zolang ik het me kan herinneren. Als er iets te vieren was, stond mam de avond van te voren in de keuken om deze hapjes te maken. Ik weet dat het enigszins retro is, maar het blijft erg lekker, en ik denk dat als je het mooi presenteert, niemand doorheeft dat het een recept is ergens uit de jaren tachtig/negentig.

Je kan eindeloos variëren met vulling dingen, maar mijn favoriet blijft roomkaas met sla. Andere goede combinaties zijn roomkaas met zalm, roomkaas met zongedroogde tomaatjes. Er is een randvoorwaarde, namelijk dat de vulling goed smeer- en rolbaar is en dat het mooie kleurtjes heeft, zodat je dat spiraal effect krijgt.

Een ander dingetje waar je rekening mee moet houden is dat je lang dun brood nodig hebt. Ik vind het erg lastig om het goed en duidelijk uit te leggen, maar je hebt plakken brood nodig waar het brood niet horizontaal, maar verticaal gesneden is, zodat je een lange rechthoek krijgt. Je kan dit soort plakken brood altijd halen bij groothandels als de Hanos, Makro en Sligro. Maar als je je bakker heel lief aankijkt wil hij vast ook wel het brood zo voor je snijden!

Wat heb je nodig?

  • plakken langwerpig brood
  • smeersels en andere dingen voor in het brood
  • plasticfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de korstjes van je brood af (als dat niet al gedaan is) en rol het brood uit en plat met een deegroller.
  2. Besmeer de plak brood met bijvoorbeeld roomkaas en leg er bijvoorbeeld plakjes gerookte zalm, of een handje sla op.
  3. Rol het belegde brood op. Begin met rollen aan een van de smalle kanten, zodat je een heel kort relatief dik rolletje met brood krijgt.
  4. Pak de broodrolletjes strak in plastic folie in. Op die manier kan je het broodje nog iets strakker krijgen en blijft de vorm uiteindelijk beter. Zet de broodrolletjes even in de koelkast om op te stijven. (Vergeet niet duidelijk te maken wat er op welk broodrolletje zit, anders snijd je misschien per ongeluk de verkeerde aan).
  5. Snijd de broodrolletjes in plakjes van ongeveer 0.5 cm en enjoy.

Liefs!!

Advertentie