Iedereen die wel eens recepten van internet plukt kent het volgende probleem wel. Je ziet bijvoorbeeld op Pinterest iets wat er heerlijk uitziet, je ziet in een vlugge blik dat je alle ingrediënten wel in huis hebt, je staat super enthousiast je spulletjes bij elkaar te zoeken als je erachter komt als het recept niet volgens het metrische stelsel is. Oftewel fucking Fahrenheit in plaats van chille Celsius en alles met die rare cups en lepels. Wie meet er in godsnaam boter af in lepels?

Om jullie de verschrikking te besparen Fahrenheit en Celsius door elkaar te halen (= of zwart geblakerde ovendingen of totaal niet gaar) en gewoon omdat het heeeeeel erg irritant is om steeds weer om te rekenen hoeveel gram een cup ook alweer is heb ik een tabelletje gemaakt waarin het stomme Fahrenheit stelsel (hoe heet het überhaupt eigenlijk) en het metrische stelsel naast elkaar staat. Dus als je om wat voor gekke reden dan ook liever kookt met cups en ounces kan je ook makkelijk zien dat je voor 140 gram bloem maar 1 cup nodig hebt. Handig toch!

Het tabelletje kun je vinden op een nieuwe pagina op mijn site( Klik hierrrr om er direct naartoe te gaan). Ik heb hem voor nu even keukenhulp gedoopt, omdat ik geen idee heb hoe ik hem anders zou noemen. Ook ben ik hem van plan in de toekomst aan te vullen met andere keukenhacks. Voor bijvoorbeeld goede gluten/zuivel alternatieven voor als je coeliakie hebt, of lactose intolerant bent.

XX

Advertentie