Hallo!

Dit recept is ideaal als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, maar wel een goed bevoorraadde voorraadkast hebt. Het bestaat namelijk voornamelijk uit dingen die iedereen standaard in zijn voorraad kast zou moeten hebben. Pasta, tonijn, een blik gepelde tomaten en eieren. C’est tout! Nouja, ongeveer dan.

Als je tijd en geld hebt om verse tonijn te kopen, zou ik het daarmee ook een keer proberen, het verschil in smaak is namelijk immens, maar desalniettemin is dit een goed, snel en makkelijk alternatief. Ook als je met een vegetariër eet, die wel vis eet is dit een prima alternatief voor gehaktballen, of van die vega dingen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de balletjes:

2 blikjes tonijn op water, 2 eieren, ongeveer een handje paneermeel, een halve rode ui, gesnipperd, een klein handje pijnboompitjes, een halve theelepel kaneel, wat peper

Voor de saus:

1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1 scheutje rodewijnazijn, peper en zout

en je hebt uiteraard ook pasta nodig. En boter en/of olijfolie.

 

Hoe maak je het?

Tenzij je heel goed kan multitasken zou ik dit recept opdelen in stukjes. Begin met de balletjes en ga dan door met de saus en het koken van de pasta. Maar ok, voor de balletjes begin je met het afgieten van de tonijn. Gooi de afgegoten inhoud van beide blikjes in een bak, en doe hier ook de rest van de ingrediënten voor de balletjes bij en roer dit goed door elkaar. Met het paneermeel moet je even een beetje oppassen. Je kan beter later iets moeten toevoegen, dan dat je veel te veel hebt en eindigt met een droge hap. De structuur zou een beetje moeten aanvoelen als een beetje nat gehakt. Rol balletjes ter grote van een golfballetje en bak ze in boter met olie tot ze warm zijn van binnen en een beetje knapperig van buiten.

Tijdens het bakken van de balletjes kun je alvast beginnen aan de saus. Het is namelijk niet erg als deze een beetje inkookt. Voor de saus snipper je de ui en de knoflook en bak je deze ook in wat boter. Gooi hier de tomaat bij en laat dit een beetje inkoken. Breng het geheel op smaak met rodewijnazijn en zout en peper en laat het verder pruttelen terwijl je de pasta gaar kookt.

Giet de pasta af als deze gaar is, maar laat een klein beetje kookvocht achter. Gooi de pasta en het laatste beetje kookvocht bij de saus en roer dit goed door elkaar. Roer ook voorzichtig de tonijnballetjes erdoor. Wees echt erg voorzichtig, want de balletjes vallen vrij snel uit elkaar. Serveer ze eventueel met wat verse peterselie. Maar doe er geen kaas op! Believe me! Dat is zonde van de ‘puur natuur’ smaak die je tot nu toe hebt gecreëerd. Maar ik was koppig en moest er kaas op doen. Shame on me!

 

wpid-20150526_184451.jpg

Negeer de kaas alsjeblieft. 😦

Byeee!

Advertentie