Zoals jullie waarschijnlijk al wel gemerkt hebben, kook ik graag dingen die Italiaans zijn/een italiaanse invloed hebben. Soms vind ik het lastig wat ik daarbij moet serveren. Een salade is niet echt spannend, caprese is best wel een zwaar gerecht en daar houd mijn inspiratie vaak ook al wel op. Gelukkig is er een goude oude uit mijn keuken, namelijk de salade van gegrilde groenten. 

Ik moet wel zeggen dat ik er elke keer wel iets aan verander. Maar de basis blijft in principe hetzelfde. Als je een grote hoeveelheid maakt kun je hem ook prima de dag erna gebruiken om te lunchen. Of je kunt hem in plaats van als bijgerecht laten shinen in je hoofdgerecht. Het is namelijk ook erg lekker om over/door/naast rijst of couscous te eten als een vegetarische maaltijdsalade.  Maar gister maakte ik hem als bijgerecht. Ook prima.

 

Wat heb je nodig?(voor 2 personen)

1 courgette, 2 paprika’s, 2 eetlepels olijfolie, 1 knoflook teentje, 1 eetlepel rode wijn azijn, 2 theelepels fijngehakte rozemarijn,  peper en zout, 2 eetlepels pijnboompitten, een stukje feta kaas, eventueel balsamico azijn.

Hoe maak je het?

Begin met het maken van een soort marinade. Hiervoor snijd je eerst je knoflookteentje heel fijn, meng de knoflook met de olie, rode wijn azijn, rozemarijn en het zout en peper. Snijd je courgette in lange dunne plakken. Ik deed dit door met een kaasschaaf plakken te schaven. Hussel de slierten door je marinade en zet een grillpan op het vuur. Gril de slierten zo dat ze gaar zijn en mooie grillstreepjes krijgen. Als je je laatste courgettereepjes in de pan hebt liggen kun je als een ninja je paprika’s in random stukken snijden, om je salade een authentieke en zelfgemaakte look te geven. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om vooruit te denken en de paprika’s van te voren in mooie stukjes te hebben gesneden. Hussel ook de paprika stukken even door de marinade en kiep vervolgens de hele bubs in een keer in je grillpan. Ik ben erachter gekomen dat 2 in stukken gesneden paprika’s precies in 1 grillpan passen. Das geen geluk, das pure wiskunde. Zelf vind ik het lekker als paprika nog een beetje een bite heeft, dus laat die niet al te lang in de pan liggen. Hussel vervolgens de courgetteslierten en de paprika door elkaar. Rooster wat pijnboompitten en gooi die er ook door. Verkruimel de feta en hussel die er ook door. Tot slot kun je het garneren met nog wat balsamico, maar dat hoeft helemaal niet, want ook au naturel is het erg lekker!

 

wpid-20150315_180444.jpg

 

 

Liefs!

Advertentie