In het kader van quasi gezond eten en restjes opmaken heb ik een tijdje terug een pizza gemaakt die het delen wel waard is. Het is niet een super bijzonder recept, maar daarom niet minder lekker.

Ik heb in dit geval gekozen voor kant-en-klaar pizza deeg, omdat ik af en toe gewoon een beetje lui ben. Het is natuurlijk veel lekkerder om je eigen pizza deeg te maken.

Als je nu nog luier bent dan ik, dan kun je er ook voor kiezen om de pizza te maken op een wrap 🙂

 

Wat heb je nodig:

1 pizzabodem naar keuze, pizza saus (ik gebruikte die uit zo’n blauw blikje), spinazie, ui in ringetjes gesneden, geroosterde paprika in stukjes gesneden, gorgonzola, mozzarella, geraspte parmezaan. (Ik heb hier opzettelijk geen hoeveelheden bij gezet, omdat iedereen zijn pizza anders belegt, de een houd van heel veel beleg, en de ander van wat minder. Mijn advies is in ieder geval om je pizza niet helemaal vol te proppen.)

hoe maak je het:

Rol de pizzabodem uit en bedek hem alvast met de tomatensaus. Bak hem in een voorverwarmde oven even voor. Dit zal meestal een minuutje of 15 duren. Wok in de tussentijd de spinazie in een beetje olijfolie. Eventueel kun je de rest van de ingrediënten alvast snijden als je dit niet al tijdens je mise en place hebt gedaan, foei!  Haal na de 15 minuutjes de pizza uit de oven en ga hem beleggen, dit kan in elke volgorde die je wil, al zou ik persoonlijk eindigen met de parmezaan. Schuif hem vervolgens nog eventjes in de oven tot dat de rand lekker knapperig is, dit zal een minuutje of 5 duren.
image

Smakelijk!

Advertentie