Olaa!
Remember the risotto? Een etentje is niet compleet zonder een toetje dus gister hadden we na de risotto een wafel met warme kersen. Omdat ik vandaag nog wafels over had besloot ik er wat leuks mee te doen en er een soort van super easy ganache bij te maken. Beide recepten zijn zo makkelijk dat ze eigenlijk niet eens recepten te noemen zijn. Maar ze zijn zo comforting dat ik ze gewoon moest delen!

Voor de eerste versie heb je nodig:
Luikse wafels, ontpitte kersen op siroop, eventueel wat poedersuiker.

Hoe maak je het:
Simpel. Warm de kersen op. Zorg ervoor dat de siroop inkookt, maar niet te veel, want dan kook je de kersen kapot.  Verdeel ze vervolgens over de wafel en strooi er wat poedersuiker over

image

Voor de tweede versie heb je nodig:
Luikse wafels, 200 gram chocolade of your choice, 200 gram crème fraiche,  wat poedersuiker.

Hoe maak je het:
Breek de chocolade in stukjes. Ik had zelf nog wat chocolade over van kerst en sinterklaas en heb dus een deel melkchocolade kerstballertjes geplet en een stukje pure chocolade letter in stukjes gehakt. Gooi de chocolade in een glazen kom. Breng vervolgens de crème fraiche voorzichtig al roerend op temperatuur.  Dit doe je totdat de crème fraiche begint te bubbelen. Laat het niet langer pruttelen, want dan wordt het smerig. Giet de creme fraiche over de chocolade en laat het voor een minuutje of 2 staan. Roer het vervolgens goed door en doe dan een lekkere dot op je wafel! Of ergens anders op. Of eet het gewoon uit de kom, is ook erg lekker.

image

image

Zoals ik al heb gezegd, het is niet echt recept waardig,  maar wel echt de moeite waard om te proberen!

Enjoy!!

Advertentie