Chili is mijn comfort food pur sang. Zonder overdrijven, ik maak op het moment minstens 1 keer per 2 weken een enorme pot chili. Daarom was ik ook zo verbaasd dat er relatief weinig recepten voor chili te vinden zijn hier. Om alvast een klein beetje verandering daarin te brengen heb ik een super simpel recept voor  jullie!

Dit recept is wat simpeler dan de recepten die ik normaal maak en dat is natuurlijk alleen maar fijn. Je bent namelijk slechts 15 minuutjes bezig met koken! Daarnaast heb je wel nog wat wacht/oventijd, maar in die tijd hoef je niet eens daadwerkelijk in de keuken te zijn.

Waar je bij andere stoof-/chilirecepten wel af en toe in de keuken moet zijn om te roeren en wat extra water toe te voegen hoeft dat bij dit recept in principe niet.

Nu ben ik een redelijke stresskip, dus blijf ik nog steeds elke anderhalf uur even kijken of alles wel goed gaat, maar dat is dus in principe niet nodig.

De kruiden die ik heb  gebruikt zijn wat simpeler en frisser dan de kruiden die ik normaal gebruik. Normaal gebruik ik naast verschillende kruiden ook altijd wat kaneel, cacaopoeder en wat koffie, maar in dit recept koos ik voor een wat frissere chili en voegde ik citroen(rasp) toe. Wat je voor de rest allemaal nodig hebt en hoe je het recept maakt vind je hieronder!

 

Wat heb je nodig?

 • 400 gram riblappen
 • Half zakje chili kruiden van Santa maria
 • 1 citroen (rasp en sap)
 • 3 kleine rode uien (of 2 grote rode uien)
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • Half blikje water
 • Scheutje olie
 • Peper en zout

 

Hoe maak je het?

 1. Haal de riblappen een half uurtje voor je gaat koken uit de koelkast en dep het vlees droog. Strooi ook alvast wat peper en zout aan beide kanten op het vlees. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en verhit wat olie in een braadpan (met deksel, die ook in de oven kan).
 2. Bak de riblappen aan beide kanten een beetje aan. Het bruinen van het vlees heet de maillard reactie, dit geeft extra smaak aan je gerecht uiteindelijk.
 3. In de tussentijd: Maak de uien en de paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Rasp en pers de citroen en meng de geraspte citroen, het sap en de kruiden door elkaar tot een papje. Smeer de aangebraden riblappen in met het kruidenmengsel en doe de ui en paprika stukken bij het vlees in de pan. Voeg de blikken tomaten en een half blikje water toe en schuif de pan (met deksel!!) in de oven. Het is een beetje afhankelijk van je stuk vlees maar ik probeer het vlees zelf zo’n 4 à 5 uur te geven. Met minder (maar niet minder dan 3 uur) kan het ook, maar met meer is het beter. Zelf haal ik het laatste half uurtje de deksel van de pan af, zodat wat van het vocht verdampt, maar dat is een beetje van je smaak afhankelijk.
 4. Serveer de chili met bijvoorbeeld sour cream, guacemole, salsa en nachochips. Schuif de nachochips dan ook eventjes in de oven, dat maakt ze extra lekker!

 

Liefs!!

 

p.s. sorryyyy voor de telefoon-kwaliteit foto. The boyfriend had naast honger ook nog eens haast, dus ik kon niet uitgebreid foto’s gaan staan maken.

 

 

Advertentie