Burgers zijn hip en lekker. Tegenwoordig zit er in bijna elke stad wel een hippe burgertent met een hippe naam, denk hierbij bijvoorbeeld aan burgertrut in Rotterdam of burgermeester in Amsterdam.

Als je nu geen zin hebt om uit eten te gaan, (soms heb je van die dagen dat je het liefst in je joggingbroek op de bank zit) maar wel enorme zin hebt in Hamburgers zit er natuurlijk niks anders op dan zelf de keuken in duiken om je eigen burger te bakken.

Er zijn supermega veel burger combinaties maar een klassieker en eeuwige favoriet van mij blijft toch wel de cheeseburger. Het liefste haal ik daarvoor speciale vintage cheddar bij de kaasboer (smelt beter en smaakt geweldig!) maar als het toch al super guilty pleasure tijd is in je joggingbroek op de bank kan je ook prima gaan voor de nep-kaas-cheddar die per plakje in plastic verpakt zit.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen)

  • 4 hamburger broodjes
  • 300 gram gehakt
  • 4 plakjes kaas
  • 8 plakjes spek
  • 4 plakjes tomaat
  • Augurkjes
  • Mayonaise en ketchup
  • Peper en zout
  • Klein beetje boter

 

Hoe maak je het?

  1. Begin met het bakken van het spek. Ik doe dit meestal op de meest gemakkelijke manier ever. Leg de plakjes spek op een bordje tussen 2 velletjes keuken papier en schuif het geheel voor zo’n 4 minuutjes op de hoogste stand in de magnetron.
  2. Snijd de tomaat en de augurkjes in plakjes en breng het gehakt op smaak met zout en peper en vorm hier burgers van. Gril ook de broodjes even, zodat ze warm en iets krokanter zijn.
  3. Bak de burgers rondom bruin in een pan met boter. Leg vlak voor het serveren een plakje kaas op elke burger en leg even een deksel op de pan, zodat de kaas een beetje smelt.
  4. Bouw je burger op een volgorde die jij leuk vind en serveer er bijvoorbeeld frietjes, coleslaw of een groene salade bij.

Liefs!!

Trouwens, dit is bericht nummer 99! Dus het volgende bericht is het feest!!

IMG_0208

Advertenties